Buveinė

  • Geparitai gyvena „lygiose Afrikos ir Pietvakarių Azijos lygumose. Istoriškai jų buveinė išplito Indijoje, tačiau pastaruoju metu to nebuvo pastebėta. Dabartiniai gyventojai yra geografiškai atskirti. Leopardas „“ gyvena daugiausia miškingose ​​vietose ir pievose, bet taip pat gali klestėti ribinių kalnų ir dykumų buveinėse. Jų diapazonas driekiasi per Afriką iki pietryčių Kinijos, esant skirtingiems gyventojų tankio laipsniams.

Dieta

  • Gepardas „mėsėdis“. Geriau ganosi maždaug 30–40 svarų gyvulius, tokius kaip gazelės ir impalas. Tai taip pat valgys kiškius ir kai kuriuos paukščius. Leopardas „mėsėdis“. Pirmenybė teikiama mažiems ir vidutinio dydžio ganomiems gyvūnams, tokiems kaip gazelės ar kurtiniai elniai. Tačiau, jei reikia, leopardai valgys bet ką, įskaitant mėšlinius vabalus ir varliagyvius.

Medžioklės stilius

Morfologija

  • Cheetah '' formos yra tokios skirtingos nei kitų didelių kačių, kad jos yra jų pačių gentis. Jie turi į išsikišusį piliakalnį panašų kūną. Jų galvos yra proporcingos mažoms dalims, kad jų kūnas būtų patobulintas, o jų uodegos gale ištiestos, kad būtų vairas. Gepardai turi kietas dėmes ir dvi juodų ašarų linijas, einančias nuo akių iki burnos kampų, kad būtų lengviau pamatyti didelius atstumus. Leopardo „“ kūnas yra masyvesnis, tradiciškesnės katės formos. Jų kojos yra proporcingai trumpos, o kojos yra plačios, norint lipti į medžius. Jų žandikauliai yra galingi ir gali sutraiškyti grobio kaulus. Leopardai turi rozetės formos dėmeles ir baltus pusmėnulius po akimis, kad palengvintų naktinį matymą.

Balsavimas

  • Gepardas yra vienintelės didelės katės, negalinčios riaumoti. Vietoj to, jie skleidžia įvairius garsus, įskaitant virpėjimą, čirškimą ir griausmą. Leopardas „“ sukuria garsą, klasifikuojamą kaip riaumojimas ar riksmas. Jis panašus į liūto, bet daug mažiau garsus.

Nuorodos