Briedis prieš briedį
 

Briedžiai ir briedžiai yra didžiausi tarp šeimos narių: Cervidae. Todėl būtų svarbu aptarti briedžio atskyrimą nuo briedžio. Natūralus pasiskirstymas atrodo panašus, tačiau su tam tikrais skirtumais. Fizinės savybės kartu su kitais biologiniais aspektais yra įdomios tiek briedžiams, tiek briedžiams.

Briedis

Briedis yra lygiakraštis kanopinis kūnas, kurio didžiulis pastatytas kūnas yra daugiau nei 2,5 metro aukščio. Patinai, vadinami buliais ar bambais, užauga didesni, o jų kūno svoris gali siekti 480 kilogramų, o patelės, žinomos kaip karvės ar užpakaliai, sveria beveik 300 kilogramų. Jie gyvena miškuose, taip pat buveinėse palei miškų pakraščius. Svarbus jų bruožas - apraizgytas kaklas ir buvimas manieže. Be to, jų kaklas yra tamsesnis, o gaktos dalis yra balta - tai taip pat yra unikalių bruožų. Atsižvelgiant į klimatą, briedžiai keičia savo spalvą ir kailio storį. Žiemą kailis tampa šviesios spalvos ir storesnis, o vasarą tamsiai įdegęs trumpu kailiu. Jie yra socialiniai gyvūnai, gyvenantys n grupėse, vadinamose bandomis. Bandoje dominuoja viena patelė, t. Y. Šios yra matriarchalinės bandos kaip drambliai. Patinai turi plačiai išsišakojusias rageles, kurių dendritinė konfigūracija yra maždaug vienas metras. Poravimosi metu buliai pakartoja, kad balsai pakartojami dideliu žingsniu. Stagnavo skruzdėlės vėlyvą rudenį po poravimosi, nes organizme sumažėja testosterono. Briedžiai vėl auga kiekvienais metais ir labai greitai, daugiau nei 2 centimetrais per dieną. Tačiau poravimosi metu užpakaliai pastoja ir nėštumo laikotarpis trunka 240–260 dienų. Naujagimių veršeliai turi dėmių, kaip ir daugelio elnių rūšių, ir išnyksta vasaros pabaigoje. Sveikas briedis gyvena apie 15 metų, tačiau kartais būna įrašų apie 25 metų žmones.

briedis

Briedis yra didžiausias tarp visų elnių rūšių, sveriantis nuo 400 iki 700 kilogramų. Kartais patinai užauga daugiau nei 3 metrus, bet patelės visada būna mažesnės. Jie paplitę šiaurinėje Šiaurės Amerikos dalyje ir vidutinio klimato Azijoje bei Europoje. Viena iš šio atrajotojo savybių yra kabantys rasalai. Briedžiai yra nuo šviesiai rudos iki juodos spalvos, priklausomai nuo sezono ir amžiaus. Jie nėra socialiniai žolėdžiai gyvūnai, tačiau renkasi vienišus gyvenimus. Jaučiai yra nepaprastai sukonstravę palmatų ragus, kad pritrauktų karves ir būtų naudojami kovojant su patelėmis poravimosi sezono metu. Briedžio kojos yra šviesesnės spalvos nei likusio kūno. Kitos svarbios briedžio savybės yra kabančios lūpos, sukamos ausys ir iškilioji kupra. Jie poruojasi kiekvienų metų rugsėjo ir spalio mėnesiais, o nėštumas trunka apie aštuonis mėnesius. Jei yra pakankamai maisto, įmanoma naujagimių dvynių. Veršeliai yra rausvai rudos spalvos, o motina veršeliais rūpinasi iki kito nėštumo pabaigos. Paprastai jų gyvenimo trukmė svyruoja nuo 15 iki 25 metų.

Kuo skiriasi briedis ir briedis? - Palyginus šias stambiai elnių rūšis, briedžiai pagal kūno dydį užima aukščiausią vietą, o briedžiai - antrąją. - Briedis turi kabančias rasas, kurių briedžiai neturi. - Briedžių palmių ragai yra panašūs į briedžių šakotas dendritines rageles. - Briedžių odos spalva tamsesnė nei briedžių. - Kojos yra švelnesnės nei briedžio kūno spalva, o briedžių kojos yra tamsesnės, palyginti su kūno spalva. - Be to, briedis turi kabančias lūpas, bet briedžiai to nedaro. - Briedžiai labiau mėgsta vienišus gyvenimus, o briedžiai gyvena matriarchalinėse bandose. - Briedžių sukamos ausys yra dar viena įdomi savybė, kaip atskirti briedį.